fredag den 16. september 2016

Viftehårbånd

Til min datters dåb valgte jeg at kaste mig ud i et hårbånd der kunne matche vores viftecardigan. Jeg har hæklet hårbåndet i samme garn som blusen. 

Nål:    #3,5
Garn:  Sandnes Silke Alpakka   

Hårbåndet er hæklet i to 'dele' udfra en midte af 4 rækker fm. Start med at måle dit barns hoved. Mit barns hoved måler 39, og jeg har valgt at lave et hårbånd på i alt 56 cm - der skal være ca. 15-20 cm til sløjfen/knuden.

Slå 12 lm op

Række 1
Start med 1 fm i anden m og hækl fm rækken ud (11 fm), vend med 1 lm

Række 2-3
Hækl 1 fm i alle m, vend med 1 lm

Række 4
Hækl 1 fm i alle m, vend med 2 lm (tæller for den 1. stm. i næste række)

Række 5
Hækl stm i 2. og 3. m, spring over 2 m, hækl vifte i næste m. (vifte: 3 stm, 1 lm, 3 stm i samme m). spring over 2 m, hækl stm i de næste 3 m, vend med 2 lm (tæller for den 1. stm. i næste række).

Række 6
Hækl stm i 2. og 3. m, hækl vifte i midten af viften på forrige række (i lm-buen), hækl herefter stm i de sidste 3 m, den 3. m er 2. lm i maskerne du vender arbejdet med, vend med 2 lm. 
Husk, at der aldrig hækles i viftens masker - kun i lm-buen.

Gentag række 6 indtil du har ca. halvdelen af hårbåndets længde.
Sidste række hækles således: Vend ikke med 2 lm, start istedet den sidste række med en km i 1. m, derefter 1 fm i de næste to m, hækl vifte, 2 fm og slut arbejdet med en km.

Start nu i den anden ende af hårbåndet således, at du sætter garnet til i første fm i bunden af hårbåndet. (Se vores hækle-tip til at få en pæn kant i luftmasker - det er brugt her). 

Række 1 (i anden del)
Slå 2 lm op, hækl stm i de næste to m, spring over to m, hækl vifte i næste m, spring over 2 m, hækl stm i de næste 3 m, vend med 2 lm (tæller for den 1. stm. i næste række).

Række 2 (i anden del)
Hækl stm i 2. og 3. m, hækl vifte i midten af viften på forrige række (i lm buen), hækl herefter stm i de sidste 3 m, den 3. m er 2. lm i maskerne du vender arbejdet med, vend med 2 lm. 

Gentag 2 (i anden del) indtil du har det samme antal vifterækker som i den første del af hårbåndet. Sidste række hækles som på første del: Vend ikke med 2 lm, start istedet den sidste række med en km i 1. m, derefter fm i de næste to m, hækl vifte, 2 fm og slut arbejdet med en km.

God arbejdslyst :) 


Vi håber, at I vil vise os jeres hårbånd, brug hashtagget #hübschviftehårbånd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar